• GİRİŞ
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.

GİRİŞ

YDS 2018 İlkbahar Dönemi Değerlendirmesi

 

 

Ülkemizde binlerce adayı yakından ilgilendiren YDS 2018 ilkbahar dönemi sınavı 1 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleştirildi. Öncelikle sınava giren bütün adaylara YDS Academy Yabancı Dil Okulları olarak geçmiş olsun dileklerimizi sunar, herkesin hedeflemiş olduğu puan ya da puanları almasını temenni ederiz.

Şüphesiz adaylar girmiş oldukları sınava yönelik genel değerlendirmeleri dört gözle beklemektedirler. Pazar günü gerçekleştirilen YDS’den sonra da tarafımıza sizlerden çok sayıda soru geldi. Buradan hareket ederek, sizler için sınavın detaylı genel bir değerlendirmesini yapmak istedik.

Öncelikle Pazar günü gerçekleştirilen sınavın zorluk açısından önceki dönemlerde gerçekleştirilen YDS’ler ile benzerlik taşıdığını söyleyebiliriz. Sınavda belirli bir bölümün zor ya da kolay olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Her sınavda adaylara çeldirici, zaman alan bir takım sorular sorulmaktadır; fakat bu soruların yerleri ve sayıları sınavdan sınava farklılık gösterebilmektedir. Bu noktadan hareket ederek, belirli bir bölümde yer alan çeldirici soruları sınavın geneline yayarak o sınavın zor olduğunu söylemek yanlış olacaktır.

Sınavdaki her bir bölüm ile ilgili değerlendirmelerimizi şu şekilde yapabiliriz:

 

KELİMELER:

Kelime sorularının ortalama zorlukta olduğunu söyleyebiliriz. Düzenli bir şekilde kelime çalışması yapmış olan her adayın rahatlıkla cevap verebileceği bir bölümdü. Sadece 1 tane soruda (Nanotechnology ile ilgili) adayların biraz daha dikkatli olmaları gerekiyordu. Zira seçeneklerde çeldirici kelimeler bulunmaktaydı.

 

DİL BİLGİSİ:

Dilbilgisi soruları da genel olarak ortalama zorluktaydı. Bazı soruların uzun olması adayları yormuş olsa da, geriye kalan sorular anlaşılır düzeydeydi. O yüzden, birkaç sorunun uzun ve uğraştırıcı olması sınavın genelinin bu şekilde olduğunu göstermez. Özellikle bir sorunun (just as / so) adayları biraz uğraştırdığını söyleyebiliriz. Kaldı ki yine bu soruda so’dan sonra devrik bir yapı kullanılmalıydı; fakat soru devrik bir yapı ile oluşturulmamıştı.

 

CLOZE TESTS:

Cloze Test soruları, adaylar tarafından fazla sevilmeyen soru tarzıdır. Bunun en temel sebebi ise bu bölümün İngilizcenin bir özeti gibi olması ve adaylara çeşitli konulardan soruların yöneltilmesidir. Pazar günü gerçekleştirilen sınavdaki cloze test soruları ise son derece aday yanlısı, sade ve anlaşılırdı. Adayları çeldirebilecek tarzda bir soru yer almamaktaydı. Parçalar da son derece sade ve akıcıydı.

 

CÜMLE TAMAMLAMA SORULARI:

Cümle tamamlama soruları, adaylara en çok puanı getiren bölümlerden bir tanesidir. Genel olarak ortalama zorlukta olan cümle tamamlama sorularında, 2-3 tane adayları biraz uğraştıran, zamanlarını çalabilen sorular vardı. Bu sorular için de özne–zamir–isim takibi yapmak önem arz ediyordu.

 

ÇEVİRİ SORULARI:

Şüphesiz ki çeviri soruları adayların en çok sevdiği bölümlerden bir tanesidir. Özne-yüklemden yola çıkıldığında büyük bir kısmı çözülebilen bu sorular sınavın en rahat bölümlerinden bir tanesiydi.

 

PARAGRAF SORULARI:

Paragraf soruları, genel olarak YDS’lerin en belirleyici kısımlarıdır. Adaylara 20 adet sorunun yöneltildiği paragraf bölümünde adaylar genel olarak endişeye kapılabilmektedirler. Zorluk açısından karşılaştırdığımızda, paragraf sorularının bir önceki dönem ile benzerlik taşıdığını söyleyebiliriz. Ayrıca parçalar can sıkıcı değil; tam tersine ilgi çekiciydi. Bunun da sınava giren adaylar için oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Sorular oldukça anlaşılır ve açıktı. Ayrıca, başlık sorusunun azaldığını (1 tane vardı) ve adaylara parça ile ilgili direkt soruların da sorulduğunu gördük.

 

ANLAMCA EN YAKIN CÜMLE SORULARI:

Anlamca en yakın cümle sorularının, sınavın belki de en çeldirici bölüm olduğunu söylemek yanlış olmaz. Normalde de bu bölüm, adaylar için son derece uğraştırıcı ve zaman alan bir bölümdür. Bu sınav için de adından söz ettiren bir bölüm oldu anlamca en yakın cümle soruları.

 

PARAGRAF TAMAMLAMA SORULARI:

Paragraf tamamlama sorularının ortalama zorlukta olduğunu söyleyebiliriz. Hatta çok net göstergeleri olan, süreden oldukça tasarruf ettirebilecek sorular da mevcuttu. Belki fosiller ile ilgili olan soru biraz zaman almış olabilir.

 

DİYALOG TAMAMLAMA SORULARI:

Diyalog tamamlama soruları da sınavın ortalama zorlukta olan bölümlerinden biriydi. Kolaylıkla çözülebilen sorular olduğu gibi, biraz daha dikkat gerektiren, zaman alan soru da yer almaktaydı. (Diana ile ilgili olan soru.)

 

ANLAM BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZAN CÜMLE SORULARI:

Anlam bütünlüğünü bozan cümle soruları da genel olarak sınavın rahatlıkla yapılabilecek bölümlerinden bir tanesiydi. Ortalama zorlukta olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

 

YDS Academy Yabancı Dil Okulları olarak tekrar sınava giren bütün adaylara geçmiş olsun dileklerimizi sunar, herkesin hedeflemiş olduğu puan ya da puanları almasını dileriz.

 


Ücretsiz YDS kurslarımıza kayıt olmadınız mı henüz?


 

3 Nisan 2018

0 yorum yapıldı.YDS 2018 İlkbahar Dönemi Değerlendirmesi"

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

YDS Academy Yabancı Dil Okulları | Tüm hakları saklıdır. ©

Küresel salgın nedeniyle yaşadığımız sıkıntılı günleri fırsata çevirebilmeniz için tüm online kurslarımızda %30 indirim sunuyoruz.
Sepette indirim kodu alanına aşağıdaki kodu yazmanız yeterli.